Sikkerhet og prosedyrer

Fjord Helikopter transporterer årlig nær 7000 betalende passasjerer. For oss er sikkerheten for passasjerene førsteprioritet.

I forbindelse med flyging av passasjerer, har vi faste prosedyrer for informasjon før flygingen starter. Videre blir passasjerer informert om sikkerhetsprosedyrene som gjelder under flyging  - se nærmere informasjon.

Vi har utarbeidet en enkel presentasjon med viktige huskeregler som vises på denne siden. Denne inngår i orienteringen før flyging. Om det er første gang du flyr helikopter, ikke vær redd for stille spørsmål til pilot eller ansvarlig på bakken om det er ting du vil vite som ikke innår i den generelle informasjonen.

  • Det viktigste punktet å huske når man skal fly med helikopter, er å følge fartøysjefen (pilot) eller ansvarlig på bakken sine anvisninger og instruksjoner.
  • Like viktig er det å huske at fartøysjef (pilot) skal kunne se deg når du nærmer deg eller forlater helikopteret om helikopteret har rotorene i gang.
  • Fest eller ta av klesplagg som henger løst rundt kroppen (som jakker, gensere og skjerf) om du nærmer deg helikopteret når rotorene er i gang. Det samme gjelder hodeplagg. Det kan påføre både deg og helikopteret skade om klesplagg blåser av eller løsner.  Ryggsekker eller annet utstyr du bærer på kroppen, må du ta av før du stiger inn i helikopteret. Bakkemannskap eller pilot vil plassere dette i helikopteret sitt lasterom under flyging.